Verhaal

Er zijn talloze verhalen gebaseerd op de beroemde legende van Merlijn de tovenaar en Koning Arthur.

In de bewerking die Die Kleyne Luyden in het voorjaar van 2016 in theater De Poorterij op de planken gaat brengen, beginnen we bij het begin, de geboorte van Merlijn, zijn opvoeding en zijn opdracht van de goden van de Oude Wereld om Engeland te redden.

Oorlogen en veldslagen van hebzuchtige koningen lijken het oude Engeland te verscheuren. Zwaardgevechten zijn aan de orde van de dag en met het uitblijven van vrede is overleven het enige wat de gedachten van de Engelsen vervult.

Het oude geloof, waarin ruimte is voor sprookjes, fabels en legendes wordt hierdoor verdrongen en dreigt voor altijd te verdwijnen. Merlijn wordt geschapen en opgevoed met een belangrijke opdracht: red het oude geloof en red de mensheid van haar ondergang.

Merlijn raakt in onbegrijpelijke en hilarische situaties verwikkeld. Niet alleen in de oude, maar ook in de nieuwe wereld merkt hij dat hij maar moeilijk zijn opdracht kan vervullen. Merlijn wordt van alle kanten tegengewerkt door kwade figuren.

Uiteindelijk komt Merlijn erachter dat hij alleen met een koning puur van hart in staat is de opdracht die hij heeft gekregen te vervullen. Wanhopig gebruikt Merlijn zijn onbegrensde toverkracht. Hij steekt het beroemde zwaard Excalibur in de steen en alleen een koning puur van hart zal in staat zijn het zwaard uit de steen te trekken.

“Het is Arthur niet gelukt, Merlijn”, sprak de illustere Quinlen tot de teleurgestelde Merlijn.

Quinlen geeft Merlijn de tegenwoordigheid van geest met “Maar besef je, dit is de dag waarvoor jij geleerd hebt”, zodat Merlijn ook na de voorstellingen zijn zoektocht voort kan zetten met de hoop dat hij deze ooit af kan ronden door te vinden wat hij tot nu toe nooit gevonden heeft.

merlijn-logo nieuwDe betoverende familievoorstelling die jong en oud zal ontroeren.